Plann Ads
3 min readMay 19, 2021

--

Оскільки Apple повністю налаштована на зміну налаштувань на своїх пристроях IOS під конфіденційність, вони поставили Facebook перед дилемою. Нові налаштування конфіденційності, ймовірно, впливатимуть на мобільну рекламу Facebook і сильно впливатимуть на рекламодавців, які пропонують свою рекламу для просування своїх продуктів та послуг.

Відтоді, як Apple оголосила, що збирається змінити можливості розміщення реклами, щоб захистити конфіденційність своїх користувачів, між двома технологічними гігантами стався розлад. Apple підготувала кілька нових налаштувань конфіденційності, які дозволяють змінити здатність відстеження реклами на своїх пристроях. Зростаюче занепокоєння з цього приводу викликає те, що це істотно вплине на рекламу та інтернет-маркетологів.

Відомо, що Facebook відстежує ваші дані для цільової реклами. Отже, Facebook побоюється, що оголошення Apple про зміни конфіденційності відштовхне користувачів від включення відстеження. Оскільки реклама — це ядро їх бізнесу, нові налаштування конфіденційності обмежать їх можливість зорієнтувати рекламу та отримувати прибуток.

Зміни — неминуча частина галузі, і маркетологам необхідно оптимізувати свої кампанії за допомогою індивідуальних рішень. Вся річ у тому, щоб оптимізувати креативи по-іншому і більш ефективно.

Як ми оптимізували рекламу до 2020 року

Коли справа доходить до охоплення своєї аудиторії, професіонали в галузі реклами та маркетингу стикаються з безліччю проблем. Такі фактори, як перевірка сумісності між пристроями, параметри браузера, демографічні дані та інше, дійсно важливі. Проте, це дозволило нам розробити безліч креативів для широкого кола аудиторій, і ці оголошення були розміщені на різних платформах.

Новий протокол, розроблений Apple, запобігає міжсайтовому відстеженню. Проте, це дозволить маркетологам виміряти ефективність своїх вебкампаній. Це означає, що новий протокол Apple блокуватиме набагато більше трафіку і даних, ніж Facebook.

Що ви, як маркетолог, можете робити зараз? Які дії ви можете виконати?

Оптимізація креативів у 2021 році — створення бренду

Брендинг має силу, якої немає ні в одній хорошій рекламної кампанії. Це змушує правильних людей цінувати ваш бізнес і підвищувати рентабельність інвестицій.

  • Як це має виглядати?
  • Чи буде це резонувати з вашою цільовою аудиторією?
  • Як це повинно викликати у людей почуття?
  • Як ви хочете, щоб люди сприймали ваш бренд?

Ці питання стануть відправною точкою для побудови вашого бренду. Тепер стане легше сказати, ніж зробити. Щоб відповісти на ці питання, потрібно зосередитися на тактиці. Ви будете запускати свої оголошення і кампанії, як зазвичай, для користувачів iOS, орієнтованих в основному на Facebook. Але є кілька тактичних змін, які вам потрібно внести, щоб відразу все налагодити.

Зосередьтеся на взаємодії за останнім кліком

Докладіть свої зусилля на рекламний креатив, який викличе високу залученість в останній клік після перегляду оголошення.

Припустимо, один з ваших користувачів побачив вашу рекламу в браузері додатку Facebook, але зробила покупку в Safari. Отже, тепер зв’язку немає. Facebook буде складно оптимізувати події покупок на крос-браузерних і крос-девайсних платформах.

Ваша основна мета як маркетолога — визначити, що буде генерувати якісний трафік. Ми вже бачили, що якісний трафік призводить до вищого коефіцієнта конверсій. Отже, оптимізація трафіку в реальні конверсії може виявитися складним завданням.

Використовуйте Google Analytics для пошуку можливостей

Нещодавно Facebook оголосив, що збирається закрити Facebook Analytics. Це була відмінна платформа для більшості інтернет-маркетологів. Альтернативний варіант, який вам залишається — це Google Analytics, який також є відмінним інструментом. Ось кілька способів:

  • Аналізуйте час і категорії інтересів, демографічні дані, щоб визначити потенційну аудиторію.
  • У цих комбінаціях шукайте вищі коефіцієнти конверсії. Ви також можете подивитися середнє значення по сайту для отримання релевантних даних.
  • Найголовніше, якщо у вас недостатньо даних, ви можете використовувати інші сигнали взаємодії, такі як «Висока оцінка залученості».

Facebook — не єдиний канал для просування ваших продуктів або послуг. Вам необхідно більш масштабно диверсифікувати свої зусилля. Використовуйте різні платформи соціальних мереж і рекламні мережі, щоб націлювати свою аудиторію з усіх боків. Крім того, використовуйте Google Analytics і надійну платформу CRM для вимірювання прогресу вашої кампанії. Це допоможе вам визначити, де справи йдуть правильно і які аспекти потребують поліпшення.

Отже

В цілому для маркетологів справи йдуть не так вже й погано. Вам просто потрібно буде імпровізувати та розробити оптимізований креатив, якщо ви хочете домогтися успіху на цьому конкурентному ринку. Варто більше не покладатися лише на Facebook, а використовувати різні канали для підвищення також офлайн-конверсій.

--

--